top of page

VOEDSEL

Voedselproductie en -consumptie hebben een grote invloed op het klimaat. Presenteer in 2023 een plan dat duurzamer consumeren in Delft stimuleert en verklein zo de ecologische voetafdruk van Delft.

Concreet houdt dit in:

Maak een plan dat de uitwerking bevat van de volgende vier onderdelen:

  • Ondersteuning van duurzame (stadslandbouw) initiatieven in Delft en stimulering van een sterkere band met de productie in Midden-Delfland en West- en Oostland.

  • Tegengaan van voedselverspilling door een ‘outlet’ te initiëren waar Delftse supermarkten hun ‘op-de-datumproducten’ brengen en die daar tegen lage prijzen worden verkocht dan wel gratis weggegeven.

  • Alle in de gemeentelijke diensten geserveerde voedsel is gegarandeerd ecologisch geproduceerd en komt zo veel mogelijk van leveranciers uit Delft en omgeving. Levensmiddelen van tropische herkomst (koffie/thee/bananen) dragen het ‘Fairtrade’ keurmerk.

  • Zorg voor educatie en bewustwording bij consumenten en op scholen. Reserveer bij de bouw van nieuwe scholen ruimte voor de aanleg van een groene verblijfs- en pluktuin. Faciliteer dat iedere leerling in basis- en voortgezet onderwijs eens per halfjaar een dagdeel “natuurinclusief” leven krijgt: (moes)tuinieren en gezond koken (en daarvoor verantwoord boodschappen doen.

Voedsel: Service
bottom of page